publication . Article . 2009

Parque Cultural Valparaíso: Cerro Cárcel

Jonathan Holmes; Martín Labbé; W Carolina Portugueis; Osvaldo Spichiger;
Open Access Spanish
  • Published: 01 Dec 2009
  • Publisher: Pontificia Universidad Católica de Chile, Escuela de Arquitectura
Abstract
Los edificios y terreno de la ex cárcel de Valparaíso son propuestos, a través de un concurso público, para ser remodelados y convertidos en un parque cultural, con programas tales como auditorios, centro de documentación, locales comerciales, y espacios públicos; dejando como testimonio del pasado la antigua Casa de la Pólvora. The buildings and the site of the former jail of Valparaiso are proposed, by means of a public competition, to be remodeled and converted into a cultural park, with programs such as auditoriums, documentation center, commercial units and public spaces; leaving the old Casa de la Pólvora (House of Gunpowder) as a testimony to the past.
Persistent Identifiers
Subjects
free text keywords: Arquitectura-Chile, centro cultural, rehabilitación, concurso público, Visual Arts and Performing Arts, Conservation, Architecture, Architecture-Chile, rehabilitation, public competition, Archaeology, Geography, Cultural center
Any information missing or wrong?Report an Issue