Download Results
50 research outcomes, page 1 of 5
 • publication . Other literature type . 2015
  Albanian
  Authors:
  Van Gerven Oei, Vincent W.J. (Ed.);
  Persistent Identifiers
  Publisher: punctum books
  Add to ORCID
 • publication . Other literature type . 2015
  Albanian
  Authors:
  Bejko, Julian;
  Persistent Identifiers
  Publisher: punctum books

  Tinguj lufte dhe këngë partizanësh shoqërojnë imazhet e para të filmit Lapidari.1 Operatori i vendosur majë një kodre fokuson gjithë luginën e gjelbër pjesërisht e mbu-luar nga tymnaja e luftimeve. Jemi pra diku rreth viteve ’43–’44 të shekullit të kaluar kur mbarë njer...

  Add to ORCID
 • publication . Other literature type . 2015
  Albanian
  Authors:
  Republika Popullore E Shqipërisë, Minisstrija E Arsimit;
  Persistent Identifiers
  Publisher: punctum books

  Lufta e jonë Nacional-Çlirimtare ka qënë me të vërtetë një luftë masash, sa s’ka mbetur katund, lagje dhe rrugë ku të mos ketë lënë gjurmat e saj.1 Është detyra e jonë që këtë luftë të shënjtë dhe heroike të popullit t’onë t’a përjetësojnë. Ne duhet të bëjmë që çdo udht...

  Add to ORCID
 • publication . Article . Other literature type . 2015
  Open Access Albanian
  Authors:
  Bylo, Ardita;

  Për shumë prej nesh, blerja e një shtëpie është një nga vendimet më të rëndësishme si dhe ndonjëherë transaksioni më i madh financiar që mund të bëhet në jetë. Të qartësosh pyetjet përpara se të zgjedhësh një kredi do të thotë të bësh krahasimin mes marrjes së një kredi...

  Add to ORCID
 • publication . Other literature type . 2015
  Albanian
  Authors:
  Xhafa, Muharrem;
  Persistent Identifiers
  Publisher: punctum books

  Në vitet e socializmit, pushteti popullor në Shqipëri, madje e gjithë shoqëria shqiptare, u jepnin rëndësi të posaçme dhe kishin, po kështu, edhe vlerësim të lartë për çeshtjen e vlerat e monumenteve të kulturës. Sigu-risht, kjo nuk ishte diçka e rastit, po ishte rrjedh...

  Add to ORCID
 • publication . Other literature type . 2015
  Albanian
  Authors:
  Van Gerven Oei, Vincent W.J. (Ed.);
  Persistent Identifiers
  Publisher: punctum books
  Add to ORCID
 • publication . Other literature type . 2013
  Albanian
  Authors:
  Badiji, Sina;
  Persistent Identifiers
  Publisher: punctum books

  Në sprovën e titulluar “Ideologjia dhe aparatet ideologjike shtetërore”1 Altyser dekla-ron se aparati arsimor ka zënë vendin që kisha ose aparati fetar kishte në Mesjetë. Kjo do të thotë se aparatet arsimore janë ato ku më shumë se kudo tjetër njerëzit i nën-strohen bër...

  Add to ORCID
 • publication . Book . Other literature type . 2015
  Open Access Albanian
  Authors:
  Van Gerven Oei, Vincent W.J. (Ed.);
  Persistent Identifiers
  Publisher: punctum books

  In June and July 2014, philologist Vincent W.J. van Gerven Oei and photographer Marco Mazzi undertook the Albanian Lapidar Survey, a project to map, document, and photograph the large majority of Albanian lapidars, a particular type of monument, mainly produced in the p...

  Add to ORCID
 • publication . Other literature type . 2015
  Albanian
  Authors:
  Vehbiu, Ardian;
  Persistent Identifiers
  Publisher: punctum books

  Mbishkrimet në pllakat përkujtimore dhe lapidarët ndryshojnë sipas një tipologjie që ka të bëjë me çfarë përkujtohet: një akt heroik, një betejë ose ngjarje tjetër me rëndësi, dëshmorët e një fshati ose një zone apo Luf-ta Nacional–Çlirimtare në përgjithësi. Megjithatë,...

  Add to ORCID
 • publication . Other literature type . 2015
  Albanian
  Authors:
  Bickert, Matthias;
  Persistent Identifiers
  Publisher: punctum books

  Një ditë, teksa blija ullinj tek Pazari i Ri, më kapën sytë një formë abstrakte pas tezgave (als–2). “Çfarë është?”, më pyeti një mik që kishte ardhur nga Gjermania. Pasi u përpoqa t’i shpjegoj se çfarë është një lapidar, ai donte t’i bënte një fotografi. Habia e shitës...

  Add to ORCID
50 research outcomes, page 1 of 5