Quick search
Advanced search in
Field to searchTerm
Add rule
Download Results
2 research outcomes, page 1 of 1
 • publication . Report . Preprint . 2015
  Open Access Albanian
  Authors:
  Möllers, Judith; Arapi-Gjini, Arjola; Xhema, Sherif; Herzfeld, Thomas;
  Persistent Identifiers
  Publisher: Halle (Saale): Leibniz Institute of Agricultural Development in Transition Economies (IAMO)

  Një eksod masiv i qytetarëve të Kosovës ndodhi në dimrin e vitit 2014/2015, duke ngritur pyetje urgjente mbi arsyet e tij dhe implikimet e mundëshme për Kosovën dhe vendet e destinacionit. Kjo analizë e shkurtër politike jep një përshkrim përmbajtësor të shkaqeve kyçe t...

  Add to ORCIDorcid
 • publication . Report . 2017
  Open Access Albanian
  Authors:
  Möllers, Judith; Traikova, Diana; Herzfeld, Thomas; Bajrami, Egzon;
  Persistent Identifiers
  Publisher: Halle (Saale): Leibniz Institute of Agricultural Development in Transition Economies (IAMO)

  Kosova aktualisht përballet me sfidën e riintegrimit të mijëra migrantëve të kthyer që u larguan nga vendi në 2014 / 2015. Kjo valë emigrimi u diskutua në IAMO Policy Brief 24 (Përmbledhje). Pas përballjes me politikat e kufizuara të azilit të vendeve të destinacionit n...

  Add to ORCIDorcid
2 research outcomes, page 1 of 1